Mrt

Okulumuzda 24/03/2023 tarihinde “Akif’in Sözü Cumhuriyetin 100’ü“etkinliği kapsamında kutlama düzenlenmiştir.

Kutlamada, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bir seçki sunulmuştur. 1923-2023 yüzüncü yılımız süreci hakkında öğrencimiz konuşmasını yapmıştır. Kutlama çerçevesinde “Şairimize Mektup Yazma” yarışması yapılmıştır.

Yarışma sonuçlarına göre

Birinci: 7/D sınıfından Sudenaz ÇELİK

İkinci: 5/A sınıfından Ayberk YAKMACI

Üçüncü: 5/D sınıfından Tuğba BULDU

İsimli öğrenciler olmuştur. Öğrencilerimize ödülleri okulumuz idarecileri tarafından verilmiştir.

Başta yarışmada dereceye giren öğrenciler olmak üzere, etkinlikte görev alan tüm öğrencilere, ayrıca etkinliği organize eden Türkçe öğretmenimiz Nazan PETEKAL’ı tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü çalışmalarını yaptılar.

Sonsuz sevgileri, sıcacık gülüşleri, tertemiz kalpleri ve dünyaya kattıkları +1 değerle özel öğrencilerimizi çok seviyoruz ve onların hep farkındayız diyoruz.

Bu özel gün down sendromlu bireylerin hayatlarının değerli olduğunu hatırlamak için bir fırsattır. Onların hayallerine ve hedeflerine destek olmak için birlikte hareket edelim ve onların haklarını savunalım.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, okulumuzda yapılan törenlerle kutlandı.

Kutlamalarda çeşitli sınıflardan öğrencilerimiz şiirler okudu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı, oratoryo sergiledi.

Kutlamalarda görev alan tüm öğrencilerimizi ve organizasyonu gerçekleştiren öğretmenlerimiz Şuheda Karagöz, Turan Bilir ve Gülfidan Ballı'yı tebrik ediyoruz.

Toprağı vatan yapan şehitlerimizi millet ve saygıyla anıyoruz. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun!

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, okulumuzda yapılan törenle kutlandı.

Törende öğrencilerimiz günün anlam ve önemine ilişkin yazılar ve şiirler okudular. İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan ilk üç öğrencimize öğretmenlerimiz tarafından ödülleri verildi.

Töreni organize eden Levent Karaca, Sadık Hakan Bayrak ve Mesut Dağtekin öğretmenlerimize ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Teknofest çalışmalarımız sürüyor.

Okulumuz öğrencileri Kübra Dumlupınar ve İdris Harman tarafından öğretmenleri Miray Çelik danışmanlığında yürüttükleri "Dikkat Dikkat!" isimli Sosyal İnovasyon kategorisindeki proje çalışmaları sürüyor.

Ön elemeden başarıyla geçen projelerinde ilerleme kaydeden öğrenciler, projelerini hayata geçirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Fabrikasyon Laboratuvarı'nda (Fabrikalab İzmir) danışman öğretmenleri ve görevli mühendis ağabeyleri gözetiminde proje kapsamında 3D yazıcı kullandılar.

Katkıları için Miray Çelik'e ve ve Fabrikalab İzmir'e çok teşekkür ederiz.

Şbt

Tüm öğrenci ve velilerimiz için, bağımlılığın her türüne "Dur!" diyoruz.

Bu kapsamda Yeşilay tarafından hazırlanan içeriklere ulaşmak için, aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Şbt

Konak İlçe Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi tarafından hazırlanan ve gündemimizdeki büyük deprem felaketiyle ilgili velilere yönelik açıklamadır.

Yardımlarınızı okulumuza ulaştırabilirsiniz.

Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun.

Ock

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı dijital dergimiz yayında!

Dergimiz ve dergimiz kapsamındaki etkinlikler, okulumuz Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Sıdıka Küçük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Şuheda Karagöz, Türkçe Öğretmenimiz Murat Ermiş ve İngilizce Öğretmeni Turan Bilir koordinasyonunda hazırlanmıştır. Dergi kapsamındaki sergi, görseller ve röportajlarda emeği geçen öğrencilerimize ve görevli öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Dergimize aşağıdan ya da isterseniz bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilir, isterseniz sağ alt köşeden tam ekrana geçebilir, telefonunuzu yan çevirerek çift sayfa görünüme geçebilirsiniz.

Ock

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında okulumuza gelen kodlama eğitim robotu Bilişim Teknolojileri Dersi kapsamında öğretmenimiz Miray Çelik önderliğinde öğrencilerimiz tarafından çalıştırılmıştır. Bir engeli uzaktan algılayarak otomatik olarak duran / yön değiştiren robotun çalışlmasını öğrencilerimiz merak ve ilgiyle izledi.

Çalışmayı gerçekleştiren öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

Hayatımızın önemli bir parçası olan interneti nasıl daha güvenli kullanabiliriz?

28 Aralık 2022 Çarşamba günü okulumuzda, Türk Kızılay işbirliği ile kan bağışı etkinliği yapılacaktır. Kan bağışlamak isteyen velilerimiz, belirtilen gün 10.00 - 18.00 arasında okulumuza gelerek bağışta bulunabilirler.

Bağışta bulunmak isteyen velilerimiz, evlerine gönderdiğimiz ve aşağıda bir örneğini gördüğünüz "İZMİR SANA KANIM FEDA" başlıklı formu doldurarak okulumuza vermelidir.

Tüm velilerimizden desteklerini bekliyoruz.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.

"Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. - M.Kemal Atatürk"

Her yıl 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da önderimiz Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, onu özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Okulumuzda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanmıştır.

Cumhuriyetin 99. yılı, okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen şenliklerle kutlanmış, program boyunca günün anlam ve önemine uygun şiirler okunmuş, şarkıla söylenmiş, konuşmalar yapılmıştır. Töreni organize eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimiz kutlu olsun!