Mimar Sinan Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okul binamız 1926 yılında inşa edilmiştir. Kurulduğu yıllarda okulumuzun bulunduğu muhit, Buca'ya bağlıydı ve sokağın ismi Özdemir Ziya Paşa Sokağı idi. O zaman bina, Fransızlar için eğitim veren "Yedi Kızlar Mektebi" olarak faaliyet göstermekteydi.

Okulumuz şu anda Konak ilçesi Zeytinlik semtinde yer almaktadır. 1946 yılında  İbrahim TANYALÇIN'a ait olan bina kiralanarak Şehit Fazlı Bey İlkokulunun bir şubesi olarak açılmıştır. Okula 1947 yılında "Zeytinlik İlkokulu" adı verilerek ayrı bir okul olarak eğitime başlamıştır. Aynı tarihte okul müdürlüğüne Fuat ÇÖZÜM getirilmiştir.

1962 yılında bu bina yıkılarak bugün İlkokul binası olarak kullanılan bina 1962 yılında yapılmaya başlanmıştır. 25.09.1963 tarihinde inşa tamamlanarak "Mimar Sinan İlkokulu" adıyla eğitim - öğretime başlanmıştır.

1963 -1964 eğitim-öğretim yılında okulda tam gün eğitim – öğretim yapılmıştır. Ancak Vasıf Çınar İlkokulundan öğrenci aktarılması sonucu ikili öğretime geçilmiştir.

1997-1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık eğitimin zorunlu olmasından sonra Mimar Sinan İlköğretim Okulu adını almıştır. Aynı yıl ortaokula ait şu anki bina  (O zamanki adıyla B Blok) hizmete sokulmuştur. Binaların oturduğu toplam alan 2092 m2, okul bahçesinin toplam alanı 2016 m2 olmak üzere toplam alan 4108 m2'dir.

2010/2011 eğitim-öğretim yılında okulumuzun zemin katına 1 adet Bilişim Teknolojileri sınıfı yapılmış olup bu sınıf öğrencilerimize Fehime KİLİMCİ ALAM Bilişim Teknolojileri Sınıfı olarak hizmet vermektedir. 2013-2014 eğitim öğretim yılında okulumuz 4+4+4 sistemi ile birlikte Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. A blok  İlkokul binası, B blok Ortaokul binası olarak ayrılmış, bahçe ve okul kantini ise ortak kullanım alanı olmuştur.

Mimar Sinan Ortaokulu bünyesinde  9 derslik, 19 şube, Bilişim Teknolojileri Sınıfı,  Fen Laboratuarı ve Okul Kütüphanesi bulunmaktadır.

Yayın: 21.01.2013 - Güncelleme: 10.06.2021 10:55 - Görüntülenme: 5171